detector.media
21.10.2017 15:05
Слідчі дії у справі журналіста Сущенка закінчено – адвокат
Слідчі дії у справі журналіста Сущенка закінчено – адвокат
Слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний почали ознайомлення з десятьма томами справи

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Нам з Романом Володимировичем заявили про закінчення слідства. Справа складається з 10 томів – процесуальні, оперативні матеріали. Детальніше говорити не можу, оскільки на справі – гриф держтаємниці. Ми з моїм підзахисним зараз вивчаємо другий том», – сказав адвокат журналіста Марк Фейгін.

Адвокат також уточнив, що остаточно тактику захисту вироблятиме із Сущенком після ознайомлення з усім масивом даних: «Але хочу уточнити, що в головному наша позиція незмінна. Сущенко не визнає провини. І сьогодні він знову відмовився давати на себе свідчення, посилаючись на 51 статтю».

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY