detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
20.10.2017 17:37
Нацрада оголосила попередження радіостанції, яка вчасно не переоформила в ліцензії власників
Нацрада оголосила попередження радіостанції, яка вчасно не переоформила в ліцензії власників
19 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження хмельницькій радіостанції «Окей» (ТОВ «ТРК “Всім радіо”»), яка вчасно не переоформила ліцензію у зв’язку зі зміною власників.

Під час планової перевірки Нацрада виявила, що 23 березня 2015 року в ТОВ «ТРК “Всім радіо”» змінився власник: замість ТОВ «ТРК “Сьомий континент”» ним стало ТОВ «Рекламний клуб 217». Але компанія протягом 30 днів не подала до Нацради заяви про переоформлення ліцензії, чим порушила вимоги частини 4 статті 35 закону «Про телебачення і радіомовлення». За це порушення Нацрада вирішила оголосити радіостанції попередження та зобов’язала її протягом місяця усунути порушення, тобто подати заяву про переоформлення ліцензії.

Питання розглядалося Нацрадою у дві спроби. На попередньому засіданні 11 жовтня Нацрада хотіла звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «ТРК “Всім радіо”» через неподання заяви про переоформлення ліцензії, але представник радіостанції сказав, що компанія надсилала до Нацради заяву поштою. Нацрада перенесла розгляд питання, щоб компанія надала докази. За словами голови Нацради Юрія Артеменка, за цей тиждень компанія надала документи. Тому регулятор вирішив не звертатися до суду щодо анулювання ліцензії, а просто оголосити компанії попередження.

Нагадаємо, 5 жовтня Нацрада вирішила звертатися до суду з позовами про анулювання ліцензій 12 радіокомпаній «Українського медіахолдингу», які дають право на мовлення на 169-ти частотах. Рішення Нацрада прийняла за результатами позапланових перевірок, які зафіксували, що компанії вчасно не переоформили свої ліцензії у зв'язку зі зміною кінцевого бенефіціарного власника.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY