detector.media
18.10.2017 19:27
Екс-посадовцям Концерну РРТ повідомлено про підозру у розтраті близько 1 млн грн та службовому підробленні
Екс-посадовцям Концерну РРТ повідомлено про підозру у розтраті близько 1 млн грн та службовому підробленні
У середу, 18 жовтня, детективи НАБУ повідомили про підозру у розтраті близько 1 млн грн та службовому підробленні екс-посадовцям Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерну РРТ) та керівнику приватного підприємства.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.  

Сьогодні детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у розтраті близько 1 млн грн та службовому підробленні колишньому керівнику державного підприємства «Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення», екс-начальнику сектору цього ж ДП, а також керівнику приватного підприємства, які підозрюються у вчиненні злочину.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, у 2013 році після призначення на керівні посади до КРРТ згадані службові особи, діючи у змові з керівником приватного підприємства, замовили розробку технічної документації із землеустрою земельних ділянок, які на момент укладення відповідних договорів не перебували (або  перебували частково) у користуванні Концерну РРТ, та оплатили виконання цих робіт.

Під час слідчих дій (обшуків) детективи Бюро вилучили комп’ютерну техніку, яка, на їхню думку, могла використовуватися в злочинних цілях.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Імен підозрюваних НАБУ не називає. Нагадаємо, що із січня 2013 року до квітня 2014 року виконувачем обов'язків генерального директора Концерну РРТ був Костянтин Захаренко.

Як повідомляв «Детектор Медіа», голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник сказав в інтерв’ю газеті «День» два місяці тому, що його відомство веде розслідування щодо одного з власників групи каналі «Інтер» Фірташа, власника групи «1+1 медіа» та власника «Медіа групи Україна» (канал «Україна») Ріната Ахметова.

«Щодо олігархів ми також працюємо. Наприклад, розслідуємо справу відносно керівництва "Запорізького титано-магнієвого комбінату", і бачимо, що Фірташ забрав його фактично за один долар. Звісно, ставити питання про відповідальність самого Фірташа поки зарано, але ми цю справу розслідуємо. Велика її частина вже в суді. Коли ми переносимо свій погляд на Одеський припортовий, то там також бачимо інтереси того ж самого Фірташа», - сказав голова НАБУ. Також він повідомив, що розслідування провадяться також щодо Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY