detector.media
18.10.2017 12:07
Freedom House закликала Україну звільнити журналіста Гусейнлі та припинити процедуру щодо його екстрадиції
Freedom House закликала Україну звільнити журналіста Гусейнлі та припинити процедуру щодо його екстрадиції
17 жовтня міжнародна правозахисна неурядова організація Freedom House заявила, що уряд України має звільнити азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнлі

Про це йдеться у заяві Freedom House, повідомляє «Громадське радіо».

«Уряд України має звільнити Гусейнова з-під варти і припинити будь-які процедури видачі, що базують на ордері на арешт Інтерполу, який запросив Азербайджан», — йдеться у заяві.

«Звинувачення Інтерполу щодо Гусейнова демонструють, що Азербайджан і інші авторитарні уряди «зловживають системою Інтерполу, аби переслідувати політичних опонентів, журналістів і правозахисників», — заявив директор програм по Євразії Freedom House Марк Берендт.

Організація закликала Інтерпол ретельно розслідувати кожен запит на розшук, аби «запобігти зловживанням».

Нагадаємо, вранці 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу.

До суду Фікрет Гусейнов перебув в ізоляторі тимчасового утримання в місті Переяславі-Хмельницькому.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнлі (Фікрету Гусейнову) у вигляді 18 діб арешту.

Фото: JAMnews

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY