detector.media
14.10.2017 16:17
Держспецзв’язку повідомляє про можливість кібератак в період 13-17 жовтня
Держспецзв’язку повідомляє про можливість кібератак в період 13-17 жовтня
Команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, повідомляє про можливість кібератак на інформаційні ресурси України у термін з 13 до 17 жовтня.

Про це повідомляє сайт Служби Сert.gov.ua.

Як зазначає Команда CERT-UA, існує вірогідність, що окремі ознаки кібератаки можуть співпадати з відповідними ознаками шкідливого впливу комп’ютерного вірусу Petya-A, який атакував інформаційні ресурси низки країн, починаючи з 26 червня.

«Просимо власників інформаційно-телекомунікаційних систем, інших інформаційних ресурсів, пересічних інтернет-користувачів дотримуватися вимог кібербезпеки, зокрема нашим рекомендаціям з захисту комп’ютерних систем від вірусу Petya Ransomware», - йдеться у повідомленні.

Для зниження ризиків та попередження повторного ураження вірусом Команда CERT-UA надає наступні рекомендації:

1. Переконайтеся, що на всіх комп’ютерах встановлено антивірусне програмне забезпечення, воно функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур. За необхідністю встановіть та/або проведіть оновлення антивірусного програмного забезпечення.

2. Встановіть офіційний патч MS17-010.

3.  Якщо є можливість відмовитися від використання в локальній мережі протоколу NetBios (не використовувати для організації роботи мережеві папки і мережеві диски), в Брандмауері локальних ПК і мережевого обладнання заблокувати TCP/IP порти 135, 139 та 445.

4. Обмежте можливість запуску виконуваних файлів (*.exe) на комп’ютерах користувачів з директорій %TEMP%, %APPDATA%.

5. Відключіть застарілий протокол SMB1. Інструкція з відключення SMB1 в TechBlog компанії Microsoft.

6. Збережіть резервні копії важливих файлів в сховищі відокремленому  від мережі.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України (СБУ) попередила про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки та надала свої рекомендації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY