detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
13.10.2017 16:00
Держкіно заборонило серіал «Всупереч усьому», який виявився російським та має іншу назву
Держкіно заборонило серіал «Всупереч усьому», який виявився російським та має іншу назву
12 жовтня Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) скасувало державну реєстрацію і визнало недійсним прокатне посвідчення, видане ТОВ «Маркер Медіа» на фільм «Всупереч усьому» режисера Задворного

«Детектору медіа» заступник голови Держкіно Сергій Неретін повідомив, що стрічку було показано на каналі «Україна».

«Прокатне посвідчення анульовано за подачу недостовірних даних. Ми уточнили і виявили, що це російський продукт, а не україно-російський, як його нам подавали. Власне це було причиною ануляції, – сказав він.

Пан Неретін зазначив, що фільм був знятий в Росії у 2015 році і насправді має іншу назву – «Моя мама против».

«Компанії, які якимось чином придбали права у Росії, потім хитрують і починають подавати прокатні посвідчення із заплутаними назвами... Начебто, з українськими режисерами, операторами, композиторами і т.д». – сказв він.

Наразі, за словами пана Неретіна, Держкіно проводить перевірку усіх прокатних посвідчень, виданих ТОВ «Маркер Медіа».

«Ми перевіряємо прямо сьогодні усі стрічки, видані на цю компанію. Я думаю, що до кінця дня на нашому сайті ви побачте ще одну заяву», – додав він.

Нагадаємо, у липні 28 липня Державне агентство з питань кіно анулювало прокатне посвідчення серіалу «Круговорот» («Круговерть»), який анонсував до показу телеканал «Україна». Підстава анулювання – недостовірна інформація в поданих правовласником для отримання прокатного посвідчення документах

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY