detector.media
12.10.2017 19:43
Прес-секретар пояснив «невропатією» агресію президента Чехії щодо оператора
Прес-секретар пояснив «невропатією» агресію президента Чехії щодо оператора
Тривалі негативні відносини між президентом Чехії Мілошем Земаном та журналістами знайшли своє відображення під час його візиту до штаб-квартири Ради Європи у Страсбурзі.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на чеські ЗМІ.

За інформацією телеканалу Newsroom ČT24, Мілош Земан образливо висловився на адресу чеського оператора. Інцидент стався у вівторок, 11 жовтня, під час прибуття Земана до будівлі Ради Європи і потрапив на відео.

На кадрах можна почути, як Земан говорить комусь зі своїх супроводжуючих: «Приберіть цього оператора, або я його вб'ю».

Kvůli vtipu M. Zemana o likvidaci novinářů přišlo gen.taj. Rady Evropy 5 podnětů. Podobná slova zazněla i dnes před společnou schůzkou. pic.twitter.com/XvGFfR7Xqw

— Newsroom ČT24 (@NewsroomCT24) 10 жовтня 2017 р.

Прес-секретар президента пізніше заявив, що реакція Земана була цілком адекватною, оскільки оператор «намагався завадити президенту на його шляху». За його словами, «в оператора було достатньо часу, щоб побачити, як йтиме президент, який має невропатію».

Нагадаємо, під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ. Заяви Земана не зустріли обурення представників ПАРЄ, які отримали право на виступ за його присутності.

Нагадаємо, рік тому тодішня Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала членів парламенту в Чехії скасувати поправку, яка робить наклеп на президента країни кримінальним злочином.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY