detector.media
11.10.2017 17:16
Суд дав киянину рік умовно за публікацію «ВКонтакте» заклику до виходу «Новоросії» з України
Суд дав киянину рік умовно за публікацію «ВКонтакте» заклику до виходу «Новоросії» з України
Деснянський районний суд Києва визнав непрацюючого уродженця столиці винним у поширенні через інтернет закликів до повалення влади.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на вирок суду, розміщений у Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд визнав винуватим мешканця Києва у вчиненні кримінального правопорушення «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади» і присудив іспитовий строк на один рік.

У вироку вказується, що 15 квітня 2014 року обвинувачений розповсюдив у мережі інтернет допис, що містив заклик до повалення конституційного ладу. Допис, автором якого є один з ідеологів російської імперської політики Олександр Дугін, був опублікований у мережі «ВКонтакте». Киянин опублікував цей допис на сторінці інтернет-спільноти «Союз граждан Украины и России», яка має 15 549 підписників.

Допис зокрема закликає до початку війни за від'єднання від України так званої «Новоросії»: «Починається війна за незалежність Новоросії. Росія дуже не хотіла цього сценарію. Вона відкладала його як тільки могла. Тепер Україна не тільки однією ногою в громадянській війні, але двома. Політично: всі центри Опору повинні оголошувати про Незалежність і про вихід зі складу України».

Нагадаємо 28 вересня Бердичівський суд (Житомирська область) визнав киянина Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тимоніна винними у сприянні терористичній організації і засудив їх до дев'яти років позбавлення волі.

Дмитро Василець та Євген Тимонін підозрювалися у тому, що вони доставляли обладнання, надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу «Новороссия ТВ» для налагодження прямого ефіру, трансляцій новин про діяльність так званої «ДНР». В червні-липні 2014 року вони начебто виїжджали на підконтрольну «ДНР» територію до Донецька. 

За даними ЗМІ, Дмитро Василець також був автором проекту «Правильное ТВ», який транслював російські пропагандистські сюжети, а Євген Тимонін підтримував «Антимайдан» і під час Революції Гідності збирав для проекту кошти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY