detector.media
11.10.2017 16:45
Журналістка Тетяна Козирєва виграла апеляцію у справі про доступ до контрактів «Нафтогазу»
Журналістка Тетяна Козирєва виграла апеляцію у справі про доступ до контрактів «Нафтогазу»
Журналістка інтернет-видання «Українська правда» Тетяна Козирєва виграла апеляцію у справі за доступ до копій контрактів НАК «Нафтогаз», укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge

Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«"Нафтогаз" так не хоче оприлюднювати свої контракти з лобістами, що пішов у Апеляційний суд, щоб оскаржити нашу з Олександром Бурмагіним перемогу у першій інстанції. За іронією долі, "Нафтогаз" програв і апеляцію також», – написала пані Козирєва.

Нагадаємо, 11 квітня журналістка видання «Українська правда» Тетяна Козирєва звернулася з позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва з приводу ненадання ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» публічної інформації.

29 травня Окружний адміністративний суд міста Києва переніс розгляд справи журналістки Козирєвої до ПАТ «Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України"».

У червні на судовому засіданні «Нафтогаз» пояснив, що не надав на інформаційний запит копії контрактів, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge, бо «національна акціонерна компанія "Нафтогаз" не укладала контрактів з більгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge».

На початку серпня Окружний адміністративний суд Києва прийняв рішення за позовом журналістки «Української правди» Тетяни Козирєвої проти НАК «Нафтогаз», яким визнав дії відповідача неправомірними і зобов’язав компанію розглянути запит повторно і таки надати відповідь у межах ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

На фото - Тетяна Козирєва

Фото: "Перший"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY