detector.media
11.10.2017 15:00
13 жовтня - прес-конференція, присвячена фільму Тараса Томенка «Будинок “Слово”»
Прес-конференція буде присвячена світовій прем’єрі фільму, що пройде 17 жовтня в конкурсі 33-го Варшавського кінофестивалю, а також подальшій прем’єрній кампанії містами України.

13 жовтня в приміщенні національного інформаційного агентства України «Укрінформ» відбудеться прес-конференція, присвячена фільму Тараса Томенка «Будинок “Слово”».

Спікерами на прес-конференції будуть режисер фільму Тарас Томенко, продюсери Юлія Чернявська і Олег Щербина, Голова комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, член комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Юрій Павленко (який разом із цим є асоціативним продюсером фільму), директор дистриб’юторської компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов та перший заступник голови Держкіно України Сергій Неретін.

Документальна повнометражна стрічка «Будинок “Слово”» є переможцем конкурсного відбору фільмів Держкіно України. Творці фільму, режисер Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук, працювали над ним 5 років. Протягом цього часу вони вишукували в приватних архівах, а також в архівах СБУ та літературних інститутів, до цього приховані документи про те, що сталося в 30-х роках минулого століття: поселення в одному домі в Харкові, а потім поголовного знищення кращих представників української культури – письменників, поетів, художників, режисерів і акторів. Фільм являє собою поєднання архівних фото і відео з прямою мовою самих героїв, начитаної сучасними київськими акторами, чиї голоси можна часто почути в озвучанні голлівудського кіно.

Фільм було створено компанією Fresh Production Group, два фільми якої цього року вже були представлені в конкурсах кінофестивалів класу «А» (повнометражний «Ізі» Андреа Маньяні в Локарно і короткометражний «Папуга, що говорить» (спільно з Констант Продакшн) Ірини Асонової в Монреалі).

«Будинок “Слово”» є лауреатом конкурсного відбору Держкіно України, і знімався за його підтримки. А до широкого прокату випускається дистриб’юторською компанією «Артхаус Трафік».

Генеральний медіапартнер – канал «Україна».

У прокат фільм виходить 9 листопада.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY