detector.media
11.10.2017 11:14
Криворізький суд визнав дружину пораненого оператора Волка потерпілою - адвокат
Криворізький суд визнав дружину пораненого оператора Волка потерпілою - адвокат
10 жовтня Центрально-міський районний суд Кривого Рогу зобов’язав військову прокуратуру Криворізького гарнізону визнати Інну Волк потерпілою у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 425 КК України

Таке рішення ухвалив суддя Биканов І.Р., розглянувши скаргу на бездіяльність слідчого військової прокуратури Криворізького гарнізону Фесенко С.Б. та задовольнив її в повному обсязі. Про це повідомив у Facebok Максим Гореліков, адвокат пораненого оператора «Першого Криворізького» В’ячеслава Волка.

«Дане рішення суду апеляційному оскарженню не підлягає, а це означає, що вже найближчим часом Інна Вовк отримає процесуальний статус і права учасника кримінального провадження. З цього моменту у нас з'явиться реальна можливість ознайомитися з матеріалами справи», – написав адвокат.

Пан Гореліков також зазначив, що, скоріше за все, «доведеться дійти до ЄСПЛ, відстоюючи свої законні права в цій країні».

Як повідомляв «Детектор Медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких підписали лист-звернення до міністар оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

31 серпня у Львові у військово-медичному центрі Західного регіону лікарі успішно прооперували оператора «Першого Криворізького» В’ячеслава Волка. Після видалення з легень скалок хребта він почав самостійно дихати. Також йому поставили імплант. 20 вересня лікарі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові зробили В’ячеславу Волку ще одну операцію.

Наприкінці вересня справу пораненого Волка перекваліфікували з «необережного» ушкодження на «умисне».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY