detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
10.10.2017 18:31
Директором «Радіо Ера» стала Олена Вітер
Директором «Радіо Ера» стала Олена Вітер
Директором ТОВ «ТРК “Радіо-Ера”» замість Віталія Дикого стала Олена Вітер. За даними єдиного державного реєстру, вона очолила компанію з 26 вересня.

Власники радіокомпанії залишилися незмінні: ТОВ «Центр впровадження інформаційних технологій» і ПП «Фонд розвитку інформаційного простору», кожне з яких володіє по 50% зі статутного фонду розміром 300 тис. грн. Але в реєстрі вказаний новий кінцевий бенефіціарний власник ТРК «Радіо-Ера» – громадянин Чехії Томаш Фіала. Раніше ТРК «Радіо-Ера» пов’язували з народним депутатом Андрієм Деркачем, але де-юре його в структурі власності не було, а кінцевим бенефіціаром був вказаний Антон Сімоненко.

Якщо порівняти стару структуру власності ТРК «Радіо-Ера» з новими даними в реєстрі, то стає зрозуміло, що зміни власників відбулися на вищих рівнях ланцюга власності. Зокрема, компанії Томаша Фіали стали власниками ТОВ «Центр впровадження інформаційних технологій» і кіпрської Scotway Associates Ltd. Окрім цього структура власності ТРК «Радіо-Ера» частково закільцьована: ПП «Фонд розвитку інформаційного простору» і ТОВ «Інформаційний центр залучення інвестицій» належать одна одній.

Структура власності ТРК «Радіо-Ера» станом на кінець 2016 року:

Поточна структура власності ТРК «Радіо-Ера»:

Олена Вітер – директор усіх українських компаній у структурі власності ТРК «Радіо-Ера». Окрім того вона є директором ТОВ «Видавничий дім “Медіа-ДК”», яке видає журнал «Новое время». Власниками цієї компанії виступають: кіпрські компанії Dragon Capital Investments Limited (99,94%%) і DRGN Media Limited (0,06%), кінцевий бенефіціар – Томаш Фіала.

Нагадаємо, 26 вересня стало відомо, що інвестиційна компанія Dragon Capital завершила операцію з придбання «ТРК Радіо-Ера». Компанії Dragon Capital також належить журнал і сайт «Новое время». Колишні власники ТОВ «ТРК “Радіо-Ера”» заявили, що задоволені тим, що пакет акцій компанії придбав «саме інвестор з американським корінням».

Проект «Радіо Ера FM» очолив Валерій Калниш, який раніше був головним редактором газети «Коммерсантъ-Украина», «Радио Вести», а також інтернет-порталу «РБК-Україна», а курирувати всі медіа Dragon Capital продовжив головний редактор журналу та сайту «Новое время» Віталій Сич.

Валерій Калниш повідомив, що радіомережу «Радіо Ера» можуть перейменувати у «Новое время». В інтерв’ю «Детектору медіа» він розповів, що в оновленому форматі та, можливо, з новою назвою радіостанція вийде на початку 2018 року. Якірна концепція радіостанції – розмовне радіо, а також невелика частка музики (не більше 20%).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY