detector.media
09.10.2017 16:42
Номер луцької журналістки Ірини Мусій невідомий розмістив в оголошеннях про купівлю овочів
Номер луцької журналістки Ірини Мусій невідомий розмістив в оголошеннях про купівлю овочів
В рівненських газетах «Рівне експрес» та «Рівне вечірнє» розміщено оголошення про купівлю овочів та вказано номер мобільного телефона луцької журналістки Ірини Мусій (Аріна Крапка). На номер журналістки регулярно телефонують люди з пропозицією продажу

Про повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ).

В редакції газети «Рівне експрес» Ірині Мусій повідомили, що людина, яка приймала оголошення зауважила, що цей чоловік є новим клієнтом і раніше його не бачили при прийомі оголошень.

«Як розповіли мені в редакції “Рівне експрес”, до них прийшов невідомий чоловік і попросив розмістити оголошення. Він написав ім’я Ірина, тобто моє ім’я, і мій номер телефону, тобто виходить, що чоловік не помилився цифрою, а спеціально це зробив. Як сказали в редакції, раніше його не бачили. А туди зазвичай із подібними оголошеннями приходять постійні клієнти», – розповіла пані Мусій, додавши, що розмістив оголошення на два тижні.

ІМІ повідомляє, що редакції газети, коли дізналися, що це номер журналістки Мусій, зняли його з наступного номеру газети.

Дану ситуацію пані Мусій пов’язує зі своєю журналістською діяльністю. За її словами, вона розслідувала тему про те, хто розмістив на сайті «Під прицілом» фото відомих у місті жінок – журналісток, редакторок, ґендерних активісток, політикинь, громадських діячок у вигляді оголених моделей журналу «Плейбой». Під час цього розслідування журналістка телефонувала в редакцію «Під прицілом», партію «Укроп».

Журналістка вважає, що її номер розмістили в оголошення саме для того, аби «я припинила дзвонити до них за коментарями».

«Звісно, я могла б це пов’язувати з іншими людьми, але наразі в мене конфліктів ні з ким немає. І конфлікти часто бувають лише пов’язані із професійною діяльністю. Також щодо інших тем, бурштинових наприклад, то навіть якщо і там можуть бути вороги, то цим людям точно не відоме моє ім’я, а тим більше номер телефону. І давно я там теж не була», – сказала вона.

Нагадаємо, луцьку видання «Під прицілом» надрукувало фото відомих у місті жінок – журналісток, редакторок, ґендерних активісток, політикинь, громадських діячок у вигляді оголених моделей «Плейбою», зробивши колаж із фото облич жінок та обкладинок журналу. Публікація супроводжувалася сексистським текстом, спрямованим проти феміністок та презентації у луцькій медіа-кав'ярні моніторингу щодо дотримання ґендерного балансу у волинських виданнях, відсутності стереотипного і сексистського контенту.

Серед жінок, які потрапили у колажі, не лише організаторки заходу Богдана Стельмах та Аріна Крапка, не лише блогерки та журналістки, які позиціонують себе як феміністки, а й депутатка міської ради Юлія Вусенко, депутатка Волинської облради Людмила Кирда, голова курортного комплекса “Ріксос Прикарпаття” Олена Палагута, очільниця відділу інформаційної політики обладміністрації Світлана Головачук, головна редакторка інтернет-видання Волинський інформаційний портал Ольга Зейлик та інші.

Згодом видання змінило контент цієї публікації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY