detector.media
08.10.2017 14:39
Українське МЗС підтримуватиме прагнення кінематографістів Індії знімати в Україні
Українське МЗС підтримуватиме прагнення кінематографістів Індії знімати в Україні
В рамках свого візиту в Індію міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з міністром закордонних справ республіки Сушмою Сварадж та іншими представниками МЗС республіки. Окрім активізації українсько-індійського політичного діалогу сторони домовилися провести у листопаді засідання Спільної міжурядової комісії по торговельному, економічному, науковому, технічному, промисловому і культурному співробітництву.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Сторони позитивно оцінили пожвавлення співпраці і у культурно-гуманітарній сфері. Зокрема на переговорах українського та індійського МЗС йшлося про плани спільного кіновиробництва на території України.

«Вперше сторони вийшли на такий вельми цікавий та перспективний напрямок співпраці, як спільне кіновиробництво на території України», - повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, рік тому кінокомпанія Maq Entertainment, засновниками якої є Ганна Паленчук і Іраклі Макацарія, розпочала співпрацю з індійським кіновиробником Lakshmi Narasimha Productions.

Знімальна група з Індії провела в Україні зйомки музичних сцен повнометражного художнього фільму «Winner» («Переможець»).

Індійські кінематографісти, які працюють в Талівуді (другому окрім Болівуду центру кіновиробництва в Індії),  спочатку зацікавилися українською локацією «Тонель кохання», але згодом вибрали ще кілька місць для зйомок у Львові та Києві.

Режисера і індійський продюсер картини Малінені Гопі Чанда розповів «Медианяне», чому кінематографісти з Індії шукають цікаві локації у всьому світі: «Індійські фільми дуже залежать від хороших музичних номерів, а ті, в свою чергу - від красивих і незвичних локацій. Глядачеві цікаво подивитися на весь світ. В Індії дуже багато глядачів, вони ходять в кіно кожні вихідні, і через музику і кліпи дізнаються інші країни. Тому ми хочемо показати в своїх фільмах весь світ - міста, будівлі, людей, традиції».

Водночас рік тому індійська знімальна група зтикнулася з певними бюрократичними перешкодами в організації зйомок в Україні.

«Процедура отримання візи в Україну була дуже тривалою, а результат - дуже дорогим. Велика частина бюджету 10-ти знімальних днів в Україні пішла не на зйомки, а на візи, найдорожчі на моїй пам'яті. На одну людину вартість за терміновою процедурою склала $450-500... Я сподіваюся, після цього фільму наші уряди вирішать домовитися і спростити візову процедуру, якщо вони хочуть, щоб індійські продакшни знімали в Україні. Мільйони людей будуть дивитися фільми про Україну, тисячі приїдуть сюди як туристи, якщо дозволу і візи здешевлять», - сказав індійський продюсер.

Нагадаємо, кінокомпанія Maq Entertainment повідомила, що Україну як знімальний майданчик індійські кінематографісти відкрили завдяки грузинському кінопродюсеру Іраклі Макацарія, який вже п’ять років веде з ними успішну співпрацю у Грузії.

Кінокомпанія Maq Entertainment почала співробітництво України з з індійською компанією M/s Lakshmi NarasimhaProductions. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY