detector.media
05.10.2017 09:56
Цього року органи влади відмовляються давати публічну інформацію набагато частіше - Романюк
Цього року органи влади відмовляються давати публічну інформацію набагато частіше - Романюк
Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк повідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у поточному році року вдвічі.

Про це повідомляє «Громадське радіо».

«Це дуже багато. За 9 місяців ми зафіксували 31 випадок. Тобто, практично по 3,5 випадки в місяць. За минулий рік це було 1,5 випадки на місяць. Фактично кількість відмов місцевих чиновників, місцевих рад, облрад на запити саме журналістів вражаючи зростає», — пояснила Оксана Романюк.

Вона зазначила, що це загальноукраїнська тенденція і про цю проблему треба говорити.

«Зараз триває одна з головніших реформ в Україні — це реформа децентралізації, коли громадяни матимуть більше впливу на прийняття рішень саме на місцевому рівні. На те, як витрачаються саме місцеві  бюджети. І, коли вони не отримують відповіді на запити від публічної інформації, то це ставить під загрозу цю реформу також», — додала виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Нагадаємо, за 9 місяців 2017 року експерти ІМІ зафіксували 206 порушень свободи слова (без окупованих територій Криму та Донбасу). Для порівняння: за весь 2016 рік було зафіксовано 264 порушення, за 9 місяців 2016 — 213 порушень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY