detector.media
02.10.2017 16:30
«Ізі» отримав гран-прі 35 Annecy Cinema Italien та потрапив у французький прокат
«Ізі» отримав гран-прі 35 Annecy Cinema Italien та потрапив у французький прокат
У французькому місті Аннесі українсько-італійський фільм «Ізі» режисера Андреа Ман’яні, створений за підтримки Держкіно України, отримав гран-прі 35 Annecy Cinema Italien – фестивалю італійського кіно за межами Італії

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Як зазначено, разом з нагородою, лауреати гран-прі фестивалю обов’язково потрапляють в широкий прокат у Франції.

Як повідомляв «Детектор медіа», «Ізі» - перший фільм, створений відповідно до Європейської конвенції про спільне кіновиробництво між Україною та Італією. Для Міністерства культури Італії це також перший випадок копродукції, коли воно не є мажоритарієм: 58% забезпечила українська сторона (в тому числі 20% - Державне агентство з питань кіно і 38% - Fresh Production Group), 42% - італійська. Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm і Pilgrim Film.

Левова частка зйомок проходила в Україні. Головну роль виконав Нікола Ночелла, режисер і автор сценарію - Андреа Маньяні. З української сторони помітні ролі зіграли Остап Ступка та Ніна Набока.

31 серпня «Ізі» вийшов у прокат в Італії, а з 14 вересня — і в український прокат. Картина також була показана на Бельгійському кінофестивалі в Остенді та Гельсінському міжнародному кінофестивалі. Крім того, фільм запрошений до участі у ще 10 кінофестивалях.

Фото: Zik

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY