detector.media
29.09.2017 18:01
Порошенко заявляє, що розраховує на допомогу Макрона та його дружини у звільненні Сущенка
Порошенко заявляє, що розраховує на допомогу Макрона та його дружини у звільненні Сущенка
Президент України Петро Порошенко сподівається до кінця року отримати позитивні новини щодо звільнення ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Про це глава держави сказав сьогодні, 29 вересня, в Коломиї (Івано-Франківська область), відповідаючи на питання журналістів, передає «Укрінформ».

«Я готовий зробити все, що є в моїх силах, щоб великий українець Сущенко повернувся додому. Я порушив це питання у розмові з (президентом Франції) Еммануелем Макроном, його дружина Бріжіт звернулася із цим до Путіна. І впевнений, що наші скоординовані зусилля повернуть його додому», - сказав Петро Порошенко.

Він також висловив припущення, що до кінця року «ми отримаємо позитив у цьому питанні».

Раніше, у своєму виступі під час засідання Генеральної асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко назвав Олега Сенцова і Романа Сущенка двома найбільш відомими українськими політв’язнями у Росії.

Сьогодні, 29 вересня, у приміщенні «Укрінформу» в Києві відбулася акція з нагоди річниці незаконного ув’язнення в Росії журналіста Романа Сущенка.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку, який незаконно утримується в Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY