detector.media
Вадим Міський
для «Детектора медіа»
29.09.2017 13:09
Кому потрібен прогнилий Укртелерадіопресінститут за 6 млн грн?

Ви певно й не чули про нього, але існує такий державний заклад - Укртелерадіопресінститут, де в радянські часи підвищували кваліфікацію працівників системи державного телебачення і радіо.  

Після здобуття незалежності, коли кожен притомний медіа-холдинг обзавівся власною телешколою, Укртелерадіопресінститут продовжив навчати працівників держтелерадіо. Про якість цього навчання в останнє десятиліття мені не пощастило почути жодного(!) хорошого відгуку від фахівців. Зате чув дуже багато поганих відгуків від тих, кого примусово туди відправляли втрачати кваліфікацію (називаючи це "підвищенням", звісно). 

У 2017 році вже й державні телебачення і радіо зникли - замість них створене суспільне мовлення, яке навчає журналістів на своїй базі спільно із DW-Akademie. Укртелерадіопресінститут потрібно негайно закрити, як радянський атавізм, який так і не знадобився у країні вільних ЗМІ.  

Але нещодавно, після смерті попереднього керівника інситуту, Державний комітет телебачення і радіомовлення оголосив конкурс на вакантну посаду. 

Навіщо ж тримають цей інститут? Відповідь можна прочитати на офіційному сайті інститут в розділі "Про нас", який починається словами: "Недалеко від Оперного театру у Києві є гарний двоповерховий особняк...". Напевне цей особняк на вул. Б. Хмельницького, 46 не дає спокою ділкам, які марять його приватизацією, а до відкриття такої можливості - продовжують утримувати заклад на штучному бюджетному диханні. 

До слова, згаданий сайт інституту дозволить вам самостійно оцінити його "рівень": http://www.utrpi.org.ua.

Коштує таке задоволення щорічно майже 6 мільйонів гривень наших з вами коштів - стільки запланували на 2018 рік у проекті Держбюджету. Тобто, ця конторка не здатна продати свої послуги, зате добряче присмокталася до державного бюджету. Закликаю народних депутатів проконтролювати, щоб кошти витрачалися ефективно - не підтримуйте фінансування нікому не потрібних установ, які вже давно пора закрити. 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY