detector.media
«Відеотека»
28.09.2017 10:30
Бути українським кінокритиком. Місія нездійсненна?
Бути українським кінокритиком. Місія нездійсненна?
З якими складнощами та дилемами стикаються сьогодні українські кінокритики? Чи багато їх є та чи відчувають вони підвищення інтересу до своєї роботи сьогодні, коли відбувається в буквальному сенсі ренесанс українського кіно? Про це в рамках фестивалю «Де кіно. Епізод 2» говорили учасники дискусії, присвяченої проблемам професійної кінокритики.

Зараз українське кіно переживає ренесанс. Про кінематографію згадує навіть Президент Порошенко, виступаючи у Верховній Раді. Але далеко не всі українські кінопрем’єри нині супроводжуються глядацьким ажіотажем. Посилити інтерес аудиторії до українських фільмів могли би кінокритики. Ба навіть більше: в разі відсутності правильної професійної кінокритики є ризик, що український глядач передчасно розчарується в сучасному українському кіно, не встигнувши його ні як слід роздивитись, ані полюбити.

Тож чи достатньо в Україні говорять про кіно і з якими проблемами стикаються сьогодні професійні кінокритики? Цим питанням була присвячена дискусія, що відбулась у рамках цьогорічного фестивалю короткого метру «Де кіно. Епізод 2», організаторами якого є «1+1 медіа» та Film.ua Group. Пропонуємо вашій увазі відеофрагменти цієї дискусії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY