detector.media
26.09.2017 18:03
Національну кінопремію «Золота Дзиґа» вручатимуть у чотирьох нових номінаціях
Національну кінопремію «Золота Дзиґа» вручатимуть у чотирьох нових номінаціях
Під час чергового засідання Правління Української кіноакадемії було ухвалено чотири нові номінації Другої Національної кінопремії «Золота Дзиґа». До переліку номінацій додалися категорії «Найкращий художник із гриму», «Найкращий художник з костюмів», «Найкращий звукорежисер».

Про це повідомляє прес-служба Української кіноакадемії.

Під час наступної церемонії премії буде також вручений приз глядацьких симпатій, а у номінації «Найкращий фільм», окрім повнометражних ігрових, змагатимуться повнометражні документальні та повнометражні анімаційні стрічки.

«З середини листопада Українська кіноакадемія починає прийом фільмів. Цього року ми очікуємо на інтригу у конкурсі Другої Національної кінопремії, адже з початку 2017-го на широких екранах з’явилося вже 15 українських фільмів, і ще 20 стрічок вийде у прокат до кінця року. Ці цифри є значно більшими у порівнянні із минулим роком», – сказала виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

Голова Правління Української кіноакадемії Михайло Іллєнко запропонував доповнити умови подачі фільмів на конкурс: відтепер стрічки, що подаються недержавною мовою, повинні бути дубльовані, озвучені або субтитровані українською; на участь у конкурсі розглядатимуться ті повнометражні ігрові фільми, що були в українському прокаті не менше, ніж тиждень.

Прийом заявок на участь у конкурсі триватиме з 15 листопада 2017 року до 15 січня 2018, прийом заявок на членство в Українській Кіноакадемії відкрито до 15 січня 2018 року. Церемонія вручення нагород Другої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» відбудеться 19 квітня 2018 року.

Нагадаємо, Українську кіноакадемію було створено в лютому 2017 року. Ініціатором став Одеський міжнародний кінофестиваль. До складу правління увійшли 15 кінематографістів. Головою було обрано кінорежисера, заслуженого діяча мистецтв України Михайла Іллєнка.

Головним символом Національної кінопремії стала статуетка «Золота дзиґа». Організатори зазначають, що це символ стрімкості та невпинного розвитку. Крім того, назва нагадує про творчий спадок видатного українського кінематографіста Дзиґи Вертова.

Автором назви «Золота дзиґа» є директор зі стратегічного маркетингу «Медіа Група Україна» Ольга Захарова. Дизайн статуетки розробив український митець Назар Білик.

Про результати вручення першої премії «Золота дзиґа» - читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY