detector.media
24.09.2017 10:49
Нацрада вимагає від італійського каналу видалити з сайту карту, де Крим позначений як частина РФ
Нацрада вимагає від італійського каналу видалити з сайту карту, де Крим позначений як частина РФ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від італійської телекомпанії World Fashion Channel Europa S. R. L., яка ретранслює іноземну програму World Fashion Channel вжити заходи і припинити виявлені порушення чинного законодавства в частині територіальної цілісності України.

Про це йдеться у листі, який регулятор направив керівництву телеканалу, повідомляє Нацрада на своєму сайті.

На сайті телекомпанії Нацрада зафіксувала факт розміщення карти Російської Федерації, яка охоплює територію анексованої Автономної Республіки Крим, що суперечить частині першій статті 28 Закону України «Про інформацію» (інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини) та частині першій статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення (усі елементи програмних послуг у тому, що стосується їхнього представлення та змісту, повинні поважати гідність людини та основні права інших людей. Зокрема, вони не повинні неправомірно пропагувати насильство чи спонукати до расової ненависті), оскільки спрямоване на розпалювання ворожнечі й посягання на територіальну цілісність України.

Нацрада нагадала, що за українським законодавством насильницька анексія Криму не визнається українською державою, а також не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ і суперечить рішенню Венеційської комісії.

Згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова внаслідок російської окупації вважається тимчасово окупованою територією.

Регулятор звернувся до телекомпанії із вимогою вжити всіх можливих заходів щодо припинення поширення розміщеної на сайті недостовірної інформації в частині територіальної приналежності Автономної Республіки Крим. У іншому разі Національна рада матиме підставу розглядати зафіксовані порушення норм законодавства як недружнє ставлення до українських глядачів і до держави України в цілому.

У разі ігнорування вимог українського законодавства, керуючись частиною другою статті 24 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Нацрада буде змушена розглянути питання про припинення ретрансляції програми World Fashion Channel на території України.

Нагадаємо, Національна рада повідомила правовласника іноземної програми RTVI – компанії Brenrose Livited Бориса Баумса про зафіксовані порушення Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України - підтримку анексії Криму та трансляцію заборонених російських фільмів -  і попередила про можливість відключення програм цього мовника.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY