detector.media
23.09.2017 14:05
МЗС України протестує проти вироку журналісту Семені в окупованому Криму
МЗС України протестує проти вироку журналісту Семені в окупованому Криму
Міністерство закордонних справ України висловило протест проти рішення окупаційного суду Крима, яким українського журналіста Миколу Семену засуджено до 2,5 років умовно.

Коментар МЗС України щодо «вироку» так званого «Залізничного районного суду м.Сімферополя» у справі громадянина України Миколи Семени опубліковано на сайті відомства.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим ганебним наступом кремлівського окупаційного режиму на основоположні свободи людини та права громадянина України, журналіста Миколи Семени.

Безпідставний та політично вмотивований «вирок» окупаційного “суду”, яким Миколу Семену засуджено до двох з половиною років позбавлення волі умовно і заборонено займатися публічною діяльністю, є ще одним доказом цілеспрямованих репресій з боку держави-агресора проти мешканців окупованої української території АР Крим та м.Севастополя», - йдеться у коментарі міністерства.

МЗС України також закликає уряди іноземних держав та міжнародні правозахисні організації «не залишити без уваги черговий наступ Росії як держави-агресора й окупанта на основоположні свободи на території тимчасово окупованого Криму».

Раніше Міністерство інформаційної політики України надіслало звернення до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України для відповідної правової реакції на вирок, винесений кримському журналістові Миколі Семені на анексованому Росією півострові 22 вересня.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки». Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір назвав вирок автору «Радіо Свобода» і «Крим.Реалії» Миколі Семені, якого окупаційний суд у Криму засудив до 2,5 років умовно через його публікації, порушенням свободи вираження думки і свободи засобів масової інформації.

Представництво ЄС в Україні заявило, що вирок кримському журналісту Миколі Семені порушенням свободи думки та свободи медіа на анексованому Росією півострові. Представництво  також наголошує, що Європейський Союз закликає негайно зняти з Миколи Семени всі обвинувачення, а також негайно звільнити всіх, кого ув’язнили з порушенням норм міжнародного права.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY