detector.media
23.09.2017 13:03
Роман Сущенко майже рік за гратами: 25 вересня суд у Москві розгляне продовження його арешту
Роман Сущенко майже рік за гратами: 25 вересня суд у Москві розгляне продовження його арешту
Засідання Московського міського суду щодо продовження арешту незаконно утримуваного у СІЗО Москви журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка відбудеться у понеділок, 25 вересня.

Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін в своєму Facebook.

«У понеділок, 25 вересня, о 10.30 у Московському міському суді відбудеться розгляд клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка, звинувачуваного за ст.276 КК РФ», - написав адвокат.

Раніше Марк Фейгін пояснив, що 30 вересня виповнюється рік після незаконного затримання Романа Сущенка у Москві, тому продовження його арешту розглядатиме у Росії суд більш високої інстанції - засідання буде проходити в Московському міському суді.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. Наразі тривають суди.

Журналіст «Укрінформу» Роман Сущенко, якого незаконно заарештували в Москві 30 вересня минулого року, передав вітання учасникам книжкового Форуму у Львові, подякував за проведення дискусійної панелі про українських журналістів в полоні держави-агресора і повідомив, що готує збірку методик виживання політв’язня в російській тюрмі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY