detector.media
22.09.2017 19:16
Цеголко заявив, що винні в інциденті співробітників УДО із журналістами «Схем» мають бути покарані
Цеголко заявив, що винні в інциденті співробітників УДО із журналістами «Схем» мають бути покарані
Речник президента України Святослав Цеголко вважає, що розслідування інциденту між співробітниками Управління державної охорони (УДО) і журналістами програми «Схеми» ще не завершено. Конфлікт стався у ніч на 16 вересня біля одного з ресторанних комплексів під Києвом, де, за інформацією журналістів, святкували весілля сина генпрокурора Юрія Луценка.

Коментар Святослава Цеголка публікує «Радіо Свобода».

«Виступ пана Гелетея не означає завершення розслідування. Винні в інциденті з журналістами обов’язково мають бути покарані», – сказав Цеголко.

Як писав «Детектор Медіа», журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що в Конча-Заспі (Київська область) на знімальну групу програми «Схеми:корупція в деталях» напали співробітники Управління державної охорони (УДО). Інцидент відбувся біля одного з ресторанів, де в цей час перебував президент Петро Порошенко та інші високопосадовці.

Управління державної охорони розпочало за цим фактом службове розслідування

Начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей зателефонував до журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача і вибачився за інцидент, який стався за участю співробітників УДО в ніч на 16 вересня біля одного з ресторанних комплексів під Києвом.

20 вересня обставини і наслідки інциденту між знімальною групою програми «Схеми: корупція в деталях» та співробітниками УДО розглянув на своєму засіданні Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова і інформаційної політики. Присутній на засіданні начальник УДО Валерій Гелетей нагадав, що вибачився перед Ткачем, і просив не сприймати це як слабку позицію. За його словами, в УДО провели службове розслідування і з’ясували деталі інциденту.

Про обставини нападу співробітників Управління державної охорони (УДО) на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях (проект «Радіо Свобода і «UA:Першого») журналісти розказали у сюжеті, який вийшов 21 вересня в ефірі «UA:Першого».

Знімальна група програми «Схеми: корупція в деталях» сподівається, що наслідком кримінального провадження, розпочатого за їхньою заявою щодо перешкоджання журналістській діяльності, стане судовий розгляд справи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY