detector.media
22.09.2017 18:40
Микола Семена розчарований російським правосуддям у Криму, але відчуває полегшення через умовний термін (ДОПОВНЕНО)
Микола Семена розчарований російським правосуддям у Криму, але відчуває полегшення через умовний термін (ДОПОВНЕНО)
Автор «Радіо Свобода» і «Крим.Реалії» Микола Семена, якого засудив до 2, 5 років умовно окупаційний суд у Криму через його публікації, сказав, що розчарований російським правосуддям.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Водночас Микола Семена сказав, що відчуває полегшення через умовний вирок.

«З одного боку, я відчуваю полегшення, оскільки мені винесено умовний вирок. З іншого – розчарування російським правосуддям, оскільки всі ті доводи захисту і висновки експертів, яких ми залучали з Москви і Казані, вони судом, фактично, не прийняті до уваги», – сказав журналіст після оголошення йому вироку біля Залізничного районного суду Сімферополя 22 вересня.

За його словами, цей вирок свідчить про «тенденційність даного судового процесу».

Крім того Микола Семена назвав дикістю заборону на публічну діяльність, яка міститься у вироку підконтрольного Кремлю Залізничного районного суду Сімферополя.

Коментуючи вирок, він зазначив, що заборона займатися публічною діяльністю для нього, як журналіста, фактично «є потрійним забороною». «Це, з одного боку, заборона на свободу слова, з іншого - заборона на свободу інформації, і, з третього боку, це заборона на професію. Така дикість, навряд чи десь ще це є у вільному світі », - сказав журналіст.

Раніше стало відомо, що 22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Глава Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко назвав вирок кримському журналісту Миколі Семені переслідуванням за свободу слова. За його словами, журналістська спільнота надалі підтримуватиме Семену і домагатися його переїзду на материкову Україну.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки». Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Сторона звинувачення на засіданні 18 вересня запросила для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. Прокурор Світлана Будинська також зажадала заборонити Семена займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY