detector.media
22.09.2017 17:34
НСЖУ надалі підтримуватиме Миколу Семену і домагатиметься його виїзду з окупованого Криму - Томіленко
НСЖУ надалі підтримуватиме Миколу Семену і домагатиметься його виїзду з окупованого Криму - Томіленко
Глава Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко назвав вирок кримському журналісту, автору «Радіо Свобода» і «Крим.Реалії» Миколі Семені, якого засудив до 2, 5 років умовно окупаційний суд у Криму, переслідуванням за свободу слова.

Про це повідомляє «Крим.Реалії». 

Сергій Томіленко наголосив, що заборона Миколі Семені на публічну діяльність, в тому числі і професійну – головний вирок журналісту в цій справі.

«Цей вирок в журналістському співтоваристві ми сприймаємо з обуренням. Це очевидно, що судилище і переслідування саме за свободу вираження і свободу слова нашого колеги. Певним «позитивом» є те, що вирок є все ж умовним. Нашого колегу взагалі могли заарештувати. Російська влада переслідує незалежних журналістів. На жаль, суд прийняв сторону влади», – сказав Томіленко.

За його словами, журналістська спільнота надалі підтримуватиме Семену і домагатися його переїзду на материкову Україну.

Раніше стало відомо, що 22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки». Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Сторона звинувачення на засіданні 18 вересня запросила для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. Прокурор Світлана Будинська також зажадала заборонити Семена займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY