detector.media
18.09.2017 09:33
На Міжнародному конгресі ПЕН-клубу у Львові показали фільм про Олега Сенцова
На Міжнародному конгресі ПЕН-клубу у Львові показали фільм про Олега Сенцова
19 вересня на форумі планується представити постановку за п'єсою ув'язненого в Росії режисера, кримчанина Олега Сенцова «Номери»

Учасники Міжнародного конгресу ПЕН-клубу, який цього року відбувається у Львові, у перший день форуму побачили фільми «Хайтарма» режисера Ахтема Сеітаблаєва і «Процес» (фільм про суд над Олегом Сенцовим).

Про це повідомив кореспондент Крим.Реалії.

«Ми хотіли показати, як Україна зараз живе. Більшість учасників думають, що біля Львова є Чорне море, куди можна поїхати на потязі, щоб відпочити на вихідних. Сьогодні вони відкрили для себе Олега Сенцова і зрозуміли, що насправді відбувається між Україною й Росією», – розповіла організатор Конгресу Ганна Яценко.

Одна з учасниць конгресу, президент румунського ПЕН-клубу зізналася, що раніше нічого не чула про Олега Сенцова, але, як вона додала, допомога таким сильним режисерам і письменникам є метою організації.

«Це не дивно, що конгрес цього року відбувається у Львові. Це навмисний крок нашого клубу. Ми зробили це для того, щоб показати владі, що ми спостерігаємо за подіями в Україні. Також я сподіваюся, що Олегу Сенцову не доведеться відбувати покарання 20 років. І політичний режим у Росії повалять значно раніше», – сказала президент румунського ПЕН-клубу.

Конгрес є однією із найбільш важливих подій Міжнародного ПЕН-клубу, вагомої Міжнародної неурядової організації, що об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів з 1921 року. 83-й конгрес відбуватиметься у Львові з 17 по 24 вересня, тема конгресу – обстоювання правди в часи пропаганди.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 19 вересня у Львові у рамках Міжнародного конгресу ПЕН-клубу представлять постановку за п'єсою ув'язненого в Росії режисера, кримчанина Олега Сенцова «Номери».

Нагадаємо, 12 вересня українскього режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО до Челябінська.  

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. 

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY