detector.media
14.09.2017 17:03
СБУ запідозрила «Українську правду» в розголошенні державної таємниці
СБУ запідозрила «Українську правду» в розголошенні державної таємниці
Головну редакторку УП просять «забезпечити передачу слідчому відділу Головного Управління оригіналу файлу вказаної статті та всіх наявних документів, що стосуються її підготовки та публікації»

Служба безпеки України просить «Українську правду» тимчасово вилучити із загального доступу статтю про зрив державної програми реформування оборонно-промислового комплексу, бо вбачає у ній розголошення державної таємниці.

Відповідний лист 14 вересня слідчий вручив головному редактору УП Севгіль Мусаєвій, повідомляє видання.

У листі зокрема сказано, що слідчим відділом Головного управління СБУ в Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №22017000000000256, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29 червня 2017 року за ознаками вчинення злочину, передбаченого  за ч.1 ст. 328 КК України.

Досудове розслідування встановило, що розміщена 24 січня 2017 року на сайті «Українська правда» стаття «Сучасну зброю для армії знову відклали «на завтра» містить окремі відомості щодо проекту Державної програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року.

«У слідства є підстави вважати, що окремі відомості вищевказаної статті містять інформацію з обмеженим доступом, розповсюдження якої може завдати шкоди національній безпеці України у сфері оборони», – вважають в СБУ.

«З огляду на вищевикладене прошу Вас вилучити вказану статтю із загального доступу (обмежити доступ) до моменту встановлення істини по даній справі та забезпечити передачу слідчому відділу Головного Управління оригіналу файлу вказаної статті та всіх наявних документів, що стосуються її підготовки та публікації», – йдеться в листі СБУ.

Як повідомляв Детектор Медіа, у Луцьку журналістів «Аверсу» заблокували на території СБУ, звинувативши в незаконному проникненні. Керівництво облуправління зазначило, що завжди відкрите для спілкування зі ЗМІ, однак просить медійників заздалегідь узгоджувати проведення фото- та відеозйомок на території управління, яке є «режимним об’єктом».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY