detector.media
14.09.2017 13:23
Фестиваль «Кіно проти корупції» у Києві відкриває «Журналіст року» за версією CNN
Фестиваль «Кіно проти корупції» у Києві відкриває «Журналіст року» за версією CNN
Кінофорум стартує сьогодні, 14 вересня, і відбувається у шести містах України. Німецький журналіст і режисер Бенджамін Бест стане гостем відкриття фестивалю та особисто представить свою документальну стрічку «Брудні ігри»

Про це повідомили «Детектору Медіа» в компанії «АртхаусТрафік».

Фільм «Брудні ігри» розповідає про порушення прав людини у контексті великих спортивних заходів, а також корупційні схеми у футболі, боксі та в американській професійній баскетбольній лізі NBA. Бенджамін Бест – лауреат численних нагород, у тому числі звання «Журналіст року» від CNN (2011). «Брудні ігри» отримали призи за найкращу документальну стрічку, найкращу операторську роботу та найкращий монтаж на кінофорумах у Голлівуді, Лозанні, Лондоні, Мілані та Нью-Йорку та інших.

До програми фестивалю увійшли ще п’ять європейських фільмів, які досліджують природу корупції – призери світових кінофестивалів та арт-хіти. У рамках спеціального показу глядачі побачать три фільми-розслідування українських журналістів і зможуть поставити питання авторам.

У день відкриття фестивалю у столичному Кризовому медіа центрі відбулася панельна дискусія «Медіа у протидії корупції» за участі Бенджаміна Беста, румунської журналістки й режисерки Євгенії Кіронакі, авторів українських журналістських розслідувань, представників Transparency International Ukraine, ГО «Центр протидії корупції» та НАБУ.

Усі покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті nocorruption.org.ua. Фестиваль також відбувається у Кривому Розі, Полтаві, Сєвєродонецьку, Житомирі та Запоріжжі. Після завершення в Україні, 19–21 жовтня, фестиваль відбудеться у Молдові.

Активісти та керівники кіноклубів мають змогу провести фестиваль у своєму місті у рамках проекту «Артхаус Клуб». Для цього потрібно подати заявку на сайті club.arthousetraffic.com.

Фестиваль є частиною спільного проекту Goethe-Institut в Україні та Федерального агентства з громадянської освіти, що має назву Bestechend (Нездоланне) і реалізується за дружньої підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Інформаційна підтримка: Transparency International Ukraine, Центр протидії корупції

Детектор Медіа є одним із медіапартнерів фестивалю.

Нагадаємо, в липні у луцькому замку Любарта пройшов фестиваль документальних фільмів просто неба Lampa.doc. Цього року фестиваль проходив у шести містах України - Луцьку, Червонограді (Львівська область), Кропивницькому, Житомирі, Запоріжжі та Умані (Черкаська область). Завершиться Lampa в Умані 1-3 вересня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY