detector.media
13.09.2017 19:05
Проти Юрія Луценка і Анатолія Матіоса розпочато дисциплінарні провадження через висловлювання у Facebook та ЗМІ
Проти Юрія Луценка і Анатолія Матіоса розпочато дисциплінарні провадження через висловлювання у Facebook та ЗМІ
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження стосовно Генерального прокурора Юрія Луценка. Також дисциплінарне провадження було розпочато щодо головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Це вже друге дисциплінарне провадження Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів стосовно Анатолія Матіоса.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на рішення члена Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Анатолія Коваленка, копію якого передали ініціатори дисциплінарного провадження Володимир Петраковський та Злата Симоненко.

Згідно з дисциплінарною скаргою, Юрію Луценку та Анатолію Матіосу ставляться в провину публікації у соціальних мережах та виступи ЗМІ, які порушують презумпцію невинуватості. Відповідно до Закону України «Про прокуратуру» публічне висловлювання, яке є порушенням презумпції невинуватості, є підставою для притягнення прокурора до дисциплінарної відповідальності.

Як йдеться у рішенні, генеральний прокурор Юрій Луценко за перше півріччя 2017 року опублікував у Facebook «щонайменше 7 дописів недвозначного характеру, які стосуються конкретних осіб, затриманих за підозрою у вчиненні кримінального порушення».

Зазначено також, що заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос назвав осіб у статусі підозрюваних «членами злочинної організації», оприлюднив прізвища затриманих, а також їх паспортні дані. Таким чином він порушив не тільки презумпцію невинуватості, а й закон про захист персональних даних.

«Частина вказаних заяв заступника генерального прокурора - головного військового прокурора Матіоса А.В. була переопублікована низкою ЗМІ або повторена ним самим у ряді телевізійних ефірів», - йдеться у рішенні члена Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Анатолія Коваленка.

Нагадаємо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження стосовно головного військового прокурора Анатолія Матіоса за скаргою представництва в Україні міжнародної антикорупційної мережі Transparency International (ТІ Україна) щодо використання ним у Facebook нецензурної лексики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY