detector.media
13.09.2017 16:50
ZIK повідомляє про напад на знімальну групу «Житлоблуду» під Києвом
ZIK повідомляє про напад на знімальну групу «Житлоблуду» під Києвом
Сьогодні, 13 вересня, у приміщенні Чабанської селищної ради (Київська область) двоє невідомих напали на знімальну групу проекту «Житлоблуд» телеканалу ZIK

По це йдеться в релізі каналу.

Повідомляється, що під час підготовки чергового випуску програми знімальна група проекту «Житлоблуд» приїхала у селище Чабани, де місцеві екологи протестують проти зведення забудовником ТОВ «Покровський двір» житлового комплексу поблизу річки Дніприк.

«Ще заздалегідь, дев’ять днів тому, ми написали запит у селищну раду, щоб вони надали нам коментар (тоді як, за законом, відповідь розпорядник інформації повинен надати не пізніше 5-ти днів з моменту отримання запиту, – ZIK). Йшлося про звичайні питання: що будується або ж чи законне виділення землі. Однак нас запевнили, що запит обробили та направили… чогось до Львова. Однак до нас ця відповідь так і не дійшла. Тож ми вирішили поїхати до селищної ради та отримати коментар щодо цього будівництва», – розповіла креативний продюсер проекту Оксана Шав’як.

За повідомленням каналу, аби поставити свої запитання заступнику очільника сільради, журналісти пішли до сесійної зали. Однак, як зазначено, «місцева влада зустріла журналістів непривітно», а присутні у залі «нахабно ображали ZIK,  мовляв, журналісти взагалі невідомо чим займаються».

Крім того, зазначено, що пан Бондар образив журналістку проекту Анну Закутську, а присутні у залі чоловіки «заважали роботі телекамер, били оператора по ногах і штовхали режисера».

«Аня намагалась все ж отримати коментар щодо забудови, яка нас цікавить, та у відповідь він лише ображав і запевняв, що за вказаною адресою жодного будівництва не відбувається», – зазначила пані Шав’як.

За повідомленням прес-служби, знімальна група викликала поліцію та наразі чекає приїзду правоохоронців.

Нагадаємо,у  лютому на знімальну групу проекту «Лікарських таємниць» телеканалу ZIK напали у Бориспільській центральній районній лікарні (Київська область). 

У травні головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федек не дав знімальній групі проекту «Лікарських таємниць» провести зйомку. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY