detector.media
13.09.2017 12:26
У «Нафтогазі» пообіцяли приз першому, хто знайде в ЗМІ повідомлення про «холодомор»-2017
У «Нафтогазі» пообіцяли приз першому, хто знайде в ЗМІ повідомлення про «холодомор»-2017
Прес-служба НАК «Нафтогаз України» нагадала, що окремі медіа щорічно публікують повідомлення, нібито Україні не вистачить газу на зиму, й оголосила про нагороду тому, хто перший знайде таку новину за 2017 рік

Прес-служба «Нафтогазу» пообіцяла приз першому, хто знайде у ЗМІ «традиційне» повідомлення, що Україні не вистачить газу на зиму.

Про це йдеться на сторінці компанії у Facebook.

«Увага, конкурс! Хто перший знайде у ЗМІ твердження, що Україні не вистачить газу на наступну зиму, отримає заохочувальний приз від прес-служби, – написали співробітники «Нафтогазу». - Стурбованість ми вже чули, не рахується. Треба щоб так, з впевненістю

У повідомленні зазначається, що, починаючи з 2014-го, щороку восени в окремих виданнях з'являються заголовки про «холодомор» в Україні.

До слова, компанія повідомляла, що опалювальний сезон 2016–2017-го Україна закінчила із запасами газу, вищими, ніж прогнозувалося.

Нагадаємо, у статті "Зимова кампанія проти «Нафтогазу»: хто винуватий і що робити" Центр контентного аналізу довів, що йдеться саме про інформаційну атаку, а не просто критичне висвітлення теми газових запасів у медіа. Для цього було розглянуто особливо активну газову дискусію, яка розпочалася в українських медіа після 27 грудня 2016 року, коли Суд ЄС призупинив рішення про доступ «Газпрому» до газопроводу OPAL. На той момент для більшої частини аудиторії ЗМІ ще не було очевидно, що газу до кінця опалювального сезону вистачить.

Як показало дослідження Центру контент-аналізу, 1–17 січня запасам газу було присвячено загалом 420 медіаповідомлень.

Фото: naftogaz.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY