detector.media
13.09.2017 12:08
ООН закликає Україну негайно розслідувати діяльність «Миротворця» та видалити персональні дані з сайту
ООН закликає Україну негайно розслідувати діяльність «Миротворця» та видалити персональні дані з сайту
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) рекомендувало Києву негайно провести розслідування діяльності сайту «Миротворець», який публікує персональні дані тисяч людей, в тому числі медіа-фахівців та активістів НУО, називаючи їх прихильниками збройних груп і тероризму

Про це йдеться в заключній частині опублікованого 12 вересня звіту про ситуацію з правами людини в Україні, повідомляє інформагентство УНІАН.

Зокрема у розділі доповіді, що містить рекомендації українським органам влади, йдеться, що Національній поліції слід «негайно і ефективно розслідувати передбачувані порушення, пов’язані з веб-сайтом “Миротворець».

У тексті доповіді також повідомляється, що 7 липня 2017 року Національна поліція відкрила кримінальне провадження проти веб-сайту «Миротворець».

 «УВКПЛ вітає цей крок і настійно закликає органи влади провести ефективне розслідування та вжити заходів для видалення персональних даних із сайту», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, 7 травня 2016 року на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

Рік тому сайт «Миротворец», на якому опубліковані особисті дані сепаратистів і журналістів, акредитованих у «ЛНР/ДНР», оголосив, що зареєструвався як ЗМІ.

Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт в своєму останньому інтерв’ю перед відставкою з посади наголосив на важливості роботи журналістів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Такі люди, як з "Миротворця", які оприлюднюють інформацію, що ускладнює роботу журналістів, діють проти національних інтересів України. В цьому я переконаний. Я розмовляв про це з різними українськими посадовцями: з президентом, міністром закордонних справ, міністром внутрішніх справ Аваковим. Не має сумнівів щодо позиції Сполучених Штатів щодо важливості свободи преси і захисту журналістів. Стосовно того, чи достатньо тут робить українська влада – це мають оцінити українське суспільство і українські медіа», - заявив Посол США.

У серпні 2017 року волонтери Центру «Миротворець» запустили систему автоматичного розпізнавання осіб, які посягнули на незалежність і територіальну цілісність України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY