detector.media
13.09.2017 11:42
Нацрада розробила інструкцію для організації місцевого радіомовлення
Нацрада розробила інструкцію для організації місцевого радіомовлення
Значну увагу приділено роз’ясненням щодо підготовки інформації про структуру власності заявника і програмної концепції мовлення телерадіоорганізації, надано і орієнтовний розмір ліцензійного збору, перелік і вартість необхідного обладнання для планування витрат на організацію радіомовлення

Про це повідомляється на сайті Нацради.   

Організація місцевого радіомовлення й забезпечення можливості мовлення територіальних громад визначене регулятором як одне із пріоритетних завдань на нинішньому етапі розвитку, йдеться в повідомленні. Важливість цього напряму медіагалузі обумовлена як викликами інформаційної безпеки, так і необхідністю якнайширшого забезпечення інформаційних потреб місцевих мешканців.

У сучасних українських реаліях доступ до локального інформаційного контенту, оперативне інформування про надзвичайні ситуації та розвиток громадянського суспільства є складовими питання не лише захисту прав і свобод громадян, а й захисту суверенітету держави, вважають у Національній раді.

«Ми йдемо назустріч місцевим мовникам, – зазначає член Національної ради Сергій Костинський. – Зокрема це й проведення спеціальних конкурсів, завданням яких є розвиток радіомовлення територіальних громад для забезпечення населення локальним контентом. Підготовлена інструкція має полегшити процес підготовки та участі в конкурсах».

Документ містить бланки заявних документів, роз’яснення і рекомендації щодо їх заповнення, в тому числі зразок статуту мовника.

Значну увагу приділено зокрема роз’ясненням щодо підготовки інформації про структуру власності заявника і програмної концепції мовлення телерадіоорганізації. Також для планування витрат на організацію радіомовлення надається орієнтовний розмір ліцензійного збору, перелік і вартість необхідного обладнання.

Національна рада сподівається, що ця інструкція стане у пригоді всім, хто має бажання працювати над розбудовою незалежних місцевих ЗМІ.

Як повідомляв Детектор Медіа, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення замовить в Українського державного центру радіочастот (УДЦР) прорахунок багатоканальної цифрової мережі стандарту DVB-T, зокрема 22 частот в населених пунктах Одеської області. Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні 7 вересня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY