detector.media
13.09.2017 10:20
У Києві говоритимуть про подолання викликів для незалежних медіа в країнах Східного партнерства
У Києві говоритимуть про подолання викликів  для незалежних медіа в країнах Східного партнерства
13 вересня 2017 року в Києві пройде Друга медіа-конференція Східного партнерства. Під час заходу основну увагу учасники приділять питанню дедалі більших викликів, з якими стикаються журналісти в східних країнах-партнерах ЄС. На підтримку ініціатив в сфері медіа в східних країнах-партнерах впродовж останніх десятиліть ЄС виділив та витратив близько 30 млн євро

Про це йдеться в релізі Представництва ЄС в Україні.
 
В конференції візьмуть участь 350 працівників медійної сфери та донори з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова, України, а також країн-членів ЄС та інших країн.

Учасники конференції мають визначити наявні перешкоди до створення здорового медіа-середовища, обговорити шляхи їх подолання та виявити, яким чином Європейський Союз та інші донори можуть найкраще підтримати незалежних журналістів в цих країнах.

Учасники конференції також розглянуть методи досягнення більшої стабільності медіа та способи допомоги журналістам у професійному зростанні та обговорять питання дезінформації та поширення упередженої та неправдивої інформації в соціальних мережах. Основну увагу приділять тому, як медіа можуть підвищити рівень критичного мислення в суспільстві. Крім того, учасники конференції розглянуть, з яким тиском доводиться стикатися працівникам медійної сфери в країнах Східного партнерства. Вони обговорюватимуть можливі рішення для досягнення економічної стабільності у виробництві новин та сюжетів. Також серед тем – наявні складнощі вреформуванні сектору громадського мовлення.

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган у відеозверненні наголосив, що «свобода думки є одним із фундаментів, на якому збудовано Союз. Ми віримо, що впливова та незалежна преса є основою для успішного суспільства в будь-якій країні світу. Сьогоднішня конференція чітко показує важливість більш тісної співпраці ЄС з країнами-партнерами в питанні плюралізму та незалежності медіа».

Другу медіа-конференцію Східного партнерства проводять напередодні П’ятого саміту Східногопартнерства, який пройде в Брюсселі в листопаді 2017 року. Заначено, що результати дискусій та практичні рекомендації цієї конференції стануть основою для подальшого обговорення під час саміту.

За організацію заходу відповідає Європейська Комісія спільно з Європейською службою зовнішньої дії та за підтримки Уряду України.

13 вересня з 9:30 до 10:45 для медіа відкривається акредитація на відкриття конференції. Також відкривається акредитація на подальшу прес-конференцію. Ключовою на відкритті буде промова колишнього представника ОБСЄ зі свободи медіа Дуні Міятович.

Фото: "Радіо Свобода"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY