detector.media
12.09.2017 13:47
ООН: Бойовики не допускають до Асєєва родичів та представників міжнародної місії
ООН: Бойовики не допускають до Асєєва родичів та представників міжнародної місії
Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер повідомила, що бойовики ОРДО не дозволяють спілкуватися з родичами журналісту Станіславу Асєєву, якого утримують заручником в окупованому Донецьку з початку червня

Про це вона повідомила під час презентації 19 доповіді ООН щодо ситуації з прав людини в Україні, пише «Українська правда».

За словами пані Фрейзер, журналіста Асєєва та інших полонених бойовики тижнями тримають під вартою в одиночних камерах без можливості будь-якого спілкування.

«Більше того, затриманим забороняють спілкуватися між собою та з рідними, а рідним не надають жодної інформації про їхніх чоловіків, синів, братів чи сестер і жінок. Це завдає неабиякого горя цим сім’ям. Бойовики також не допускають до спілкування з полоненими і представників міжнародної місії», – сказала пані Фрейзер.

Як повідомляє, «Українська правда», голова Моніторингової місії ООН зазначила, що «спостерігачі зафіксували випадки катування, зґвалтувань та неналежного утримання полонених з обох боків, як серед бойовиків, так і ЗСУ».

 

Нагадаємо, 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції тоді припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали. 

Згодом бойовики підтвердили, що журналіст знаходиться у них. 31 липня перша віце-спікерка ВР, представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Асєєва.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY