detector.media
11.09.2017 15:28
Фільм «Процес» про українця Олега Сенцова показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі
Фільм «Процес» про українця Олега Сенцова  показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі
На Ризькому міжнародному кінофестивалі відбувся показ документальної стрічки «Процес» Аскольда Курова про кримського режисера, політв'язня Олега Сенцова, якого утримують у Росії

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на посольство України в Латвії.

Третій міжнародний Ризький кінофестиваль (Riga IFF) відкрився 7 вересня і триватиме до 17 вересня. На ньому представлено дев'ять кінопрограм і буде показано 120 фільмів. Також відбудуться три конкурси - повнометражного кіно країн Балтійського регіону, короткометражного кіно SHORT RIGA і балтійських музичних відео.

Нагадаємо, російський режисер Аскольд Куров знімав засідання суду в Ростові-на-Дону (Росія), в ході якого український режисер Олег Сенцов був засуджений за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі до 20 років позбавлення волі.

Міжнародна прем'єра фільму пройшла у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі.

Українська прем'єра стрічки відбулася у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Режисер особисто представив фільм глядачам. Перед початком фільму пройшов флешмоб – гості прем'єри підняли таблички з хештегом #FreeSentsov.

6 квітня «Процес» вийшов у кінопрокат у Києві, Вінниці, Запоріжжі, Львові, Одесі, Сумах та Харкові.

Документальна стрічка Аскольда Курова про судовий процес над українським режисером Олегом Сенцовим була у програмі британського кінофестивалю Sheffield Doc/Fest.

Як повідомляв «Детектор Медіа», сьогодні, 11 вересня, українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з СІЗО-1 міста Іркутська.  

Нагадаємо, 9 вересня представники іркутської Громадської спостережної комісії знайшли в СІЗО-1 Іркутська Олега Сенцова, якого з тиждень тому етапували з колонії в Якутську (Росія). За словами українця, він не знає, чому саме його етапували.

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. 

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY