detector.media
11.09.2017 12:02
Олега Сенцова вивезли з іркутського СІЗО в невідомому напрямі
Олега Сенцова вивезли з іркутського СІЗО в невідомому напрямі
Правозахисники отримали повідомлення про те, що листи, відправлені режисерові в СІЗО, не вдається доставити, оскільки адресат вибув

Українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з СІЗО-1 міста Іркутська.  

Про це повідомила «Медіазона» з посиланням на адвоката Сенцова Дмитра Дінзе.

Ймовірність етапування Сенцова з СІЗО припустили в твіттері «Почта РосУзника»: правозахисники отримали повідомлення про те, що листи, відправлені режисерові в СІЗО, не вдається доставити, оскільки адресат вибув.

Куди і з якої причини етапували Сенцова, наразі невідомо.

Нагадаємо, 9 вересня представники іркутської Громадської спостережної комісії знайшли в СІЗО-1 Іркутська Олега Сенцова, якого з тиждень тому етапували з колонії в Якутську (Росія). За словами українця, він не знає, чому саме його етапували.

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. 

Російські правозахисники в коментарях зазначали, що колонія ІК-19 не лише відзначається справді суворим режимом, а ще й відома тортурами щодо ув’язнених.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) заявило, що перевірить інформацію про те, що українського режисера Олега Сенцова могли перевести з російської колонії Якутська до колонії суворого режиму до Іркутська.

Як відомо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY