detector.media
Детектор медіа
08.09.2017 10:50
Читачі «Эха Москвы» з кожним днем все більше бояться українців
Читачі «Эха Москвы» з кожним днем все більше бояться українців
Запропоноване на російському сайті голосування про зустріч із людьми різної національності вночі повеселило та обурило користувачів мережі

Днями на сайті російської радіостанції «Эхо Москвы» читачам запропонували голосування: «Зустріти представника якої національності в темний час доби ви побоюєтеся?». Варіантів відповідей усього три: «українця», «чеченця» та «важко відповісти».

Окрім того, що багатьох користувачів українського сегменту соціальної мережі «Фейсбук» в принципі обурив самий факт появи такого голосування, багато хто ще й вважає симптоматичним той факт, що більшість читачів, які голосували на сайті, відповіли, що побоюються саме українців.  

До речі, слухачі радіостанції, які голосували за телефоном, віддали перевагу чеченцям.

Цікаво й те, що з дня публікації на сьогоднішній день українці набирають все більше голосів (голосування триває досі). Якщо декілька днів українців побоювалися лише 28% читачів, то вчора, 7 вересня, їх було вже 47%. Щоправда, на сьогодні картина трохи змінилася – відсоток зменшився до 42, а відповідь «чеченця» набрала 44%.

Слід зауважити, що дане голосування викликало різні емоції в мережі. Зокрема заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв був обурений проявом ксенофобії у матеріалі «Эха Москвы»:

Але й пожартувати на тему «карателів» встиг:

Популярний український блогер Антон Ходза відзначив, що «ліберальні російські ЗМІ такі ліберальні» та порадів тому, що «ми перемогли чеченців і стали найбільшим нічним кошмаром росіян». Навіть віршика написав тематичного за мотивами відомої пісні:

Російського журналіста Олександра Тверського також голосування надихнуло на творчість, але прозову:

Фото: Фейсбук Alesha Stupin

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY