detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
07.09.2017 13:58
Комітет свободи слова підтримав проекти щодо кібербезпеки та громадянства держчиновників
Комітет свободи слова підтримав проекти щодо кібербезпеки та громадянства держчиновників
Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної діяльності рекомендували профільним комітетам обидва законопроекти до прийняття в першому читанні.

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної діяльності  на черговому засіданні 6 вересня одноголосно рекомендували профільному Комітетові Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності законопроект № 6711 в частині, яка стосується предмета відання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, до прийняття Верховною Радою України в першому читанні за основу.

Нагадаємо, проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту інформації (№ 6711 від 13 липня 2017 року) розроблено з метою законодавчого забезпечення невідкладних заходів з нейтралізації загроз кібербезпеці держави, що є особливо актуальним нині, з огляду на інформаційну агресію з боку РФ. Внесений Кабінетом Міністрів України законопроект стосується відповідальності посадовців за невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення технічного і криптографічного захисту інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Аналогічне рішення також прийняте також стосовно проекту закону № 6658 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства осіб, яким надано допуск до державної таємниці, а також осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування (від 29 червня 2017 року, внесений народними депутатами Оленою Сотник, Вікторією Войціцькою Андрієм Журжієм, Ігорем Луценком та іншими). Комітет свободи слова рекомендували головному з розгляду цього проекту – Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, що в частині, яка стосується предмета відання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, зазначений законопроект може бути рекомендований до прийняття Верховною Радою в першому читанні за основу.

Метою цього законопроекту є законодавче врегулювання питання допуску до державної таємниці осіб з декількома громадянствами, а також наявності множинного громадянства у осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування.

 

Фото: Watcher

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY