detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
07.09.2017 10:11
Комітет свободи слова хоче провести парламентські слухання про безпеку журналістів 1 листопада
Комітет свободи слова хоче провести парламентські слухання про безпеку журналістів 1 листопада
Проект постанови Верховної Ради про парламентські слухання підтриманий Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики 6 вересня 2017 року

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 6 вересня 2017 року одноголосно підтримали проект постанови Верховної Ради про проведення 1 листопада цього року парламентських слухань про безпеку журналістів в Україні на тему: «Безпека журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи вирішення».

За словами голови Комітету Вікторії Сюмар, до Комітету звернулася Національна спілка журналістів України з листом щодо необхідності проведення таких парламентських слухань. Проведення слухань підтримує також Уповноважена Верховної Ради України з прав людини.

«2 листопада весь світ відзначає Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів як нагадування владі про напади та побиття журналістів, які не розслідуються і не караються. У нас таких історій теж багато. Якщо такі слухання хоч якось можуть зрушити розслідування, то я б запропонувала їх провести», - зазначила Вікторія Сюмар.

Тепер постанову про проведення парламентських слухань має ухвалити Верховна Рада.

2017 року 2 листопада вчетверте відзначатиметься Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів. 18 грудня 2013 року на своїй 68-й сесії ГА ООН прийняла резолюцію 68/163, в якій постановила проголосити 2 листопада Міжнародним днем припинення безкарності за злочини проти журналістів. Дата була вибрана в пам’ять про двох французьких журналістів, убитих у Малі 2 листопада 2013 року.

Нагадаємо, 23 листопада у світі вшановують Міжнародний день боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів (The International Day to End Impunity).

Його проголосила ґлобальна асоціація за свободу слова IFEX на знак вшанування пам'яті жертв найсмертоноснішої в історії розправи над репортерами, скоєної у листопаді 2009 року на Філіппінах.   

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала міжнародну спільноту допомогти Україні боротися з безкарністю злочинів проти журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY