detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
05.09.2017 13:57
Нові проекти «Армії FM»: музика, поезія, поради юриста і боротьба з російськими кальками в українській мові
Нові проекти «Армії FM»: музика, поезія, поради юриста і боротьба з російськими кальками в українській мові
Перше в Україні військове радіо в новому сезоні запустило кілька нових проектів і оновило вже добре знайомі слухачам

На слухачів «Армії FM» у новому сезоні чекають чимало різноманітних нових проектів.

Про це розповіла «Детектору Медіа» головна редакторка «Армії FM» Ірина Сампан.

Це, зокрема, «Обличчя війни» (про людей, які героїчно воюють в АТО), «Військовий юрист» - юридична допомога військовим, своєрідний аудіодовідник (як оформити УБД, що робити, якщо втратив орден, як вимагати безкоштовного проїзду в маршрутці тощо).

У «Хвилині поезії» відомі українські артисти і артистки читатимуть сучасну поезію, зокрема військову, «Пісенник Воїна» познайомить з піснями, народженими в АТО, «LIVE концерт» транслюватиме концерти рок-легенд.

З’явиться і програма про засилля російської кальки «Це тобі не УкрАїна», яка допомагатиме вчитися грамотно говорити українською.

Що стосується апгрейду програм, які вже встигли полюбитися шанувальникам Армії FM, то в ранкове шоу «Рота підйом» додано нові рубрики і оновлено обгортки і джингли. «Привіт в АТО» відтепер лунатиме не тричі на тиждень, а щодня (13.00 - 14.00), насиченішими стануть субота і неділя.

Програма «Точка Доступу» називатиметься «Поліграф» і змінить формат – це будуть годинні інтерв’ю наживо з високопосадовцями Міністерства оборони і Генштабу, які виходитимуть в ефір з 17.00-18.00.

Нагадаємо, радіостанція «Армія FM» в ФМ-діапазоні працює на Донеччині та Луганщині. Серед її слухачів не лише ті, хто захищає Батьківщину від ворога, але й цивільні мешканці Донбасу.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 23 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 9 вільних ФМ-частот у Донецькій і Луганській областях, оголошеного 17 травня. На конкурс подалися лише три претенденти, кожен з них отримав частоти.

Три частоти на Луганщині дісталися Центральній радіостудії Міністерства оборони України з проектом військового радіо «Армія ФМ»: 103 МГц у Кремінній (потужність 100 Вт), 102,6 МГц у Старобільську (потужність 100 Вт), 104,4 МГц у Щасті (потужність 100 Вт). «Армія ФМ» виграла всі три частоти, на які претендувала в цьому конкурсі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY