detector.media
04.09.2017 13:33
Нардеп Розенблат програв апеляційний суд журналістам, від яких вимагав 100 тисяч грн
Нардеп Розенблат програв апеляційний суд журналістам, від яких вимагав 100 тисяч грн
Судова тяганина почалася через статтю Романа Здорика «Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом», яка вийшла в газеті «20 хвилин» у лютому минулого року

Апеляційний суд Житомирської області залишив у силі рішення Житомирського районного суду на користь журналіста газети «20 хвилин» Романа Здорика та газети «20 хвилин», відмовивши народному депутату Бориславу Розенблату у вимозі спростувати газетну публікацію і стягнути з її автора і редакції 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Про це повідомляє представник ІМІ в Житомирській області.

Судова тяганина почалася через статтю Романа Здорика «Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом», яка вийшла в газеті «20 хвилин» у лютому минулого року. 

У публікації йшлося про те, як народний депутат «вибив» з держбюджету для Житомира кошти, які зрештою перенаправили на ремонт низки вулиць і провулків. У перелік включили й провулок, де проживають родичі Борислава Розенблата. Зокрема на асфальтування проїзду Мануїльського, де проживає його двоюрідний брат Матвій Хренов, витратили 123 тисячі гривень. Причому народний обранець власноруч включив цей провулок до списку, який затвердили на сесії Житомирської міськради.

Пан Розенблат назвав вважав статтю неправдивою і такою, що завдала йому глибоких душевних страждань.

Після більш ніж річного розгляду справи Житомирський районний суд у липні цього року відмовив народному депутату в задоволенні позову. 28 серпня відбувся розгляд апеляційної скарги, у результаті якого попереднє рішення суду залишилося в силі. 

У прес-службі народного депутата наразі не коментували рішення суду.

Як повідомляв Детектор Медіа, 18 серпня Золочівський районний суд (Львівська область) визнав протиправним і скасував рішення Золочівської районної ради про те, що депутатка і журналістка Леся Горгота повинна вибачитися за свій матеріал в газеті «Наша українська справа».

Інформацію було оприлюднено 2 серпня 2017 року на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Фото: 24 канал  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY