detector.media
02.09.2017 15:10
СБУ видворила російську журналістку Курбатову, діючи в національних інтересах України - Грицак
СБУ видворила російську журналістку Курбатову, діючи в національних інтересах України - Грицак
Глава Служби безпеки України Василь Грицак наголошує, що рішення про видворення та заборону в'їзду в Україну російській журналістці Анні Курбатовій було ухвалено в національних інтересах України.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Служба безпеки ухвалила рішення, керуючись виключно національними інтересами. Вважаю, що зробили це правильно», - сказав Василь Грицак журналістам у субботу, 2 вересня, в Києві, відповідаючи на запитання про реакцію представника ОБСЄ після видворення журналістки з України.

Як повідомляв «Детектор Медіа», журналістку російського «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня примусово вислали з України із забороною в’їзду на три роки. 

Після цього представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір звернувся до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та висловив стурбованість практикою України щодо затримання і депортації іноземних журналістів.

Водночас українське видання Stopfake, яке виходить 11-ма мовами, опублікувало аналіз останніх сюжетів журналістки російського «Первого канала» Анна Курбатової, і виявило фейки, підміну фактів, маніпуляції і розпалювання ненависті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY