detector.media
01.09.2017 17:09
МІП і волонтери InformNapalm надали докази участі російських приватних військових компаній у війні на Донбасі
МІП і волонтери InformNapalm надали докази участі російських приватних військових компаній у війні на Донбасі
Міністерство інформаційної політики України та міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm представили спецпроект «Приватні військові компанії Росії: виконуючи злочинні накази Кремля», в якому зібрані докази участі російських найманців у збройній агресії на Донбасі та в Сирії.

Про це повідомляє прес-служба МІП. 

За словами заступника міністра інформаційної політики України Дмитра Золотухіна, приватні військові компанії здебільшого контролюються найвищими чинами Федеральної служби безпеки Російської Федерації, а учасники та бійці так званої ПВК «Вагнер» навіть отримували державні нагороди за вбивства українців.

«Ми б хотіли актуалізувати цю тему в медіа, зокрема в українських, а матеріали, напрацьовані міжнародною волонтерською спільнотою InformNapalm, передати правоохоронним органам, Службі безпеки України, для формування доказової бази у справах проти Кремля», - підкреслив пан Золотухін. 

Спікер міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук заявив, що наразі в InformNapalm найбільша база даних у світі щодо присутності російських військ на Донбасі.

«Уже ідентифіковано більш ніж 75 військових підрозділів, представники яких брали участь у конфлікті на Донбасі. Крім того, в АТО нами було зафіксовано 44 типи новітнього озброєння, яке виготовлялось на території РФ і нікуди не експортувалось», - повідомив Макарук. 

Ознайомитися зі спецпроектом, створеним за допомогою методів OSINT – розвідки з відкритих джерел, можна українською, російською й англійською мовами на сайті проекту InformNapalm. 

Мінінформ направить офіційні листи до СБУ та Міністерства юстиції України задля підготовки матеріалів до міжнародних судів.

Як повідомляв «Детектор Медіа», з 1 серпня 2017 року інтернет-проект «Інформаційні війська України», створений при Міністерстві інформаційної політики України у 2015 році, почав функціонування як самостійний. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY