detector.media
29.08.2017 18:03
Кампанія з просування українського фільму на «Оскар» може коштувати від $70 тис
Кампанія з просування українського фільму на «Оскар» може коштувати від $70 тис
Валентин Васянович, автор стрічки «Рівень чорного», яка стала претендентом від України на цьогорічну премію «Оскар», сподівається на допомогу Держкіно та Фонду Ігоря Янковського в проведенні промо-кампанії фільму в США.

Сьогодні, 29 серпня, Український Оскарівський комітет оголосив, що на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» від України претендуватиме фільм «Рівень чорного» режисера Валентина Васяновича. У результаті тривалого обговорення стрічка отримала 9 із 14 голосів членів комітету.

На прес-конференції з нагоди оголошення кандидата від України на «Оскар» автор фільму «Рівень чорного» Валентин Васянович зазначив, що тепер його чекає тривала робота з просування стрічки в Сполучених Штатах Америки. За його словами, промо-кампанія коштуватиме від $70 до $200 тисяч.

По фінансову допомогу режисер планує звернутися до Державного агентства України з питань кіно та до Благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».

«Наскільки я знаю, промо-кампанія коштує від $70 до $200 тисяч. Ясна річ, що в першу чергу будемо просити про допомогу в Держкіно. Я розумію, що, можливо, нам допоможуть, але не в повному розмірі, це нормально. Також ми звернемося до Фонду Янковського, який активно допомагає українським режисерам бути присутніми на кінофестивалях по всьому світу», – сказав Валентин Васянович.

Режисер сподівається і на підтримку компанії Arthouse Traffic, що є дистриб'ютором національного прокату фільму «Рівень чорного»: «Завдяки Держкіно наш фільм буде представлено у вересні на фестивалі у Торонто, я покладаю великі надії, що Денис Іванов (Arthouse Traffic) знайде там дистриб'ютора та сейлз-агента, що буде корисно для фільму».

Він також додав, що в Україні є лише один режисер – Роман Бондарчук – який проводив таку промо-кампанію в США, її бюджет тоді склав $30 тис. (минулого року претендентом від України на «Оскар» стала документальна стрічка Романа Бондарчука «Українські шерифи», яка, втім, не ввійшла в шорт-лист премії).  

Голова Держкіно Пилип Іллєнко, у свою чергу, пообіцяв підтримати стрічку «Рівень чорного» - фінансово, організаційно та інформаційно. 

«Ми вивчали досвід інших країн з проведення такої промо-кампанії, зокрема наших грузинських колег. Дійсно, їхній досвід показує, що мінімально ефективна кампанія має коштувати мінімум $70 тисяч. Звісно, Держкіно не зможе виділити такі кошти, це забагато для нас. Але я впевнений, що в Україні є меценати, які також зможуть підтримати цей проект. Хто це буде – дізнаємося найближчим часом», – сказав він.

Нагадаємо, світова прем’єра німого документально-ігрового фільму «Рівень чорного» відбулася на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ). Стрічка отримала нагороду FIPRESCI як найкраща повнометражна робота національного конкурсу. 

Валентин Васянович є автором, режисером, оператором і продюсером стрічки. 

Фільм було знято компанією «Гармата Фільм», бюджет склав $10 тис. 

«Рівень чорного» вийде в український кінопрокат 31 серпня цього року. Дистриб’ютор – компанія «Артхаус Трафік».

90-та церемонія вручення премії Американської кіноакадемії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографа відбудеться 4 березня 2018 року в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, 22 червня 2016 року між Державним агентством України з питань кіно, Національною спілкою кінематографістів України (НСКУ) та ГО «Асоціація продюсерів України» було укладено меморандум про налагодження довгострокового співробітництва й організацію діяльності Українського Оскарівського комітету.

У серпні голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив, що Американська кіноакадемія визнала повноваження Українського Оскарівського комітету.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY