detector.media
25.08.2017 11:19
У Києві пройде акція до другої річниці вироку Сенцову і Кольченку у Росії
У Києві пройде акція до другої річниці вироку Сенцову і Кольченку у Росії
У п'ятницю, 25 серпня, у Києві відбудеться акція до другої річниці вироку українцям Олегу Сенцову й Олександру Кольченку в російському суді.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Захід відбудеться перед будівлею посольства Росії в Україні.

«Цього ж дня виповнюється 49 років із дня «демонстрації сімох», яка відбулася 25 серпня 1968 року на Красній площі в Москві. Тоді сім дисидентів вийшли на плошу на знак протесту проти окупації Чехословаччини військами Варшавського пакту. Внаслідок демонстрації її учасникам і учасницям були присуджені різні терміни ув'язнення й примусового «лікування» у психлікарні.

Ці події розділяє 47 років, проте об'єднує цинізм, свавілля та жорстокість влади, відсутність справжнього правосуддя»,повідомляють організатори.

Як відомо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Російські активістки Марія Альохіна і Ольга Борисова розгорнули на мосту у Якутську (республіка Саха, Росія), неподалік колонії, де утримується український режисер-політв'язень Олег Сенцов, транспарант з вимогою його звільнення Free Sentsov.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY