detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
23.08.2017 14:34
Нацрада затвердила нових власників і бенефіціара телеканалу «Всі новини» - наближених до Вадима Рабиновича
Нацрада затвердила нових власників і бенефіціара  телеканалу «Всі новини» - наближених до Вадима Рабиновича
23 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла до ліцензії київського цифрового телеканалу «Всі новини» (ТОВ «Медіамережі») нових власників, пов’язаних осіб, кінцевого бенефіціара, адресу, директора та склад редакційної ради.

Раніше власниками каналу були компанії з холдингу «Вести Україна»: ТОВ «Мультимедіа інвест груп» (99,99%) і ТОВ «Мультиплексресурс» (0,01%). З лютого 2017 року власниками телеканалу «Всі новини» стали ТОВ «Концерн “Українські захисні технології”» (99,99%) та Андрій Альошин (0,01%).

Кінцевим бенефіціаром компанії став Йосип Аксельруд. Він же став директором замість Андрія Канівця.

До складу редакційної ради увійшли: Андрій Дегтярьов, Володимир Кацман, Юрій Мартинов, Юлія Міщенко. Зі складу редакційної ради вибули: Олександр Бабенко, Іван Безносенко, Василь Дендін, Андрій Канівець, Оксана Омельченко, Юлія Шост.

Нові власники каналу Йосип Аксельруд і Андрій Альошин – помічники на громадських засадах народного депутата Вадима Рабиновича, лідера партії «За життя». Член редакційної ради Володимир Кацман – штатний помічник Вадима Рабиновича.

Нагадаємо, ТОВ «Медіамережі» – новостворений мовник (логотип - «Всі новини»), який виграв місце в мультиплексі МХ-5 у Києві на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. Тоді ж місце в МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини» отримало ТОВ «Мультиплексресурс». Через рік, у жовтні 2013 року, власником обох телекомпаній став холдинг «Мультимедіа інвест груп», власником якого себе називав Ігор Гужва. Ігор Гужва пояснив, що придбав компанії для розширення мережі покриття майбутнього телеканалу холдингу «Вести TV» (перед тим він придбав ще й супутниковий телеканал UBR, на базі якого планував створювати «Вести TV»).

Але плани із запуску телеканалу «Вести TV» так і не було реалізовано. Усі три телеканали холдингу «Мультимедіа інвест груп», який з 2015 року позиціонує себе як медіахолдинг «Вести Украина», продовжували мовити з попередніми логотипами і програмними концепціями.

ТОВ «Мультиплексресурс» за цей час отримало два попередження Нацради у листопаді 2014 року та в лютому 2015 року за відхилення від програмної концепції (Нацрада виявила, що програмне наповнення каналу складалося переважно з повторів, за винятком програми «Новини»). У лютому 2015 року представниця ТОВ «Мультиплексресурс» у Нацраді підтвердила, що компанію виставлено на продаж.

Перед новим 2017 роком стало відомо, що холдинг «Вести Украина» закриває телеканал UBR через економічну ситуацію в Україні, «упередженість до ліцензійних активів холдингу» та «необгрунтовані претензії Нацради». 12 січня Нацрада анулювала ліцензію на супутникове мовлення телеканалу UBR (ТОВ «ЄС продакшен груп») за заявою самого ліцензіата.

На початку лютого 2017 року з єдиного державного реєстру стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав свій львівський цифровий канал (ТОВ «Мультиплексресурс») львівському ТОВ «Правдатут Львів медіа», кінцевим бенефіціаром якого є власник телеканалу «Правда тут» Іван Гришин.

Наприкінці лютого 2017 року стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал «Всі новини» (ТОВ «Медіамережі») помічникам на громадських засадах позафракційного народного депутата Вадима Рабиновича, лідера партії «За життя».

На фото – Йосип Аксельруд

Фото: jewishnews.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY