detector.media
22.08.2017 19:48
Роману Сущенку без пояснень скоротили побачення із сім’єю в московському СІЗО
Роману Сущенку без пояснень скоротили побачення із сім’єю в московському СІЗО
Донька незаконно затриманого в Росії кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка розповіла, що замість дозволених на зустріч трьох годин в московському СІЗО, їх побачення тривало лише півтори.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Укрінформу».

«Нам сказали, що зустріч дозволили протягом трьох годин, однак вона тривала всього півтори години. Ніхто нікому нічого не пояснив, чому так мало вийшло. Тим більше, що ми з мамою були вдвох, і хотілося розповісти в два рази більше», - повідомила Юлія Сущенко.

Донька українського політв’язня зазначила, що зустріч відбувалася через скло, розмовляли по телефону. 

«Коли ми зайшли до приміщення для побачення, батько уже був там. Одразу дуже захотілося нарешті обійняти одне одного. Однак нас розділяло скло. Натомість ми з двох сторін прикладали долоні, знаєте, як у фільмах, і ніби тримали одне одного. Це було дуже зворушливо і символічно», - розповіла вона.

Раніше, 21 серпня, російський адвокат Марк Фейгін, який захищає ув'язненого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, повідомив, що у Лефортово пройшло побачення його підзахисного з дружиною і дочкою.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. 

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Адвокат журналіста Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.Того ж дня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви щодо продовження терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY