detector.media
22.08.2017 17:00
Алла Мазур вибачилася за старі фото Маріуполя у підсумковому випуску ТСН
Алла Мазур вибачилася за старі фото Маріуполя у підсумковому випуску ТСН
На телеканалі «1+1» визнали, що показали в сюжеті «ТСН. Тиждень» фото обстрілу Маріуполя дворічної давнини

Про це повідомляє «Українська правда» та посилається на коментар ведучої ТСН Алли Мазур.

Вона зізналася, що в сюжеті програми «ТСН. Тиждень» були показані фотографії обстрілів Маріуполя, які відбувалися ще в січні 2015 року: «В тексті немає жодного слова про те, що фото з Маріуполя – свіжі… Звичайно, нам треба було наголосити на році подій, адже зараз будь що може стати приводом для маніпуляцій, і ми вибачаємось, що створили саме такий привід».

Водночас, наголошує Мазур, «ці деталі» не повинні відволікти людей від суті, яка, на її думку, полягає в тому, що небезпека для міста все ще залишається. За її словами, повідомлення СБУ про червоний рівень загрози і сюжет ТСН про терористів у Маріуполі, «які готові були за 200 доларів влаштовувати серію терактів і є найсвіжішою інформацією».

Також, як повідомляє «Українська правда», пані Мазур непокоять заяви ватажка терористів ОРДО Олександра Захарченка з обіцянками не обстрілювати місто в день матчу прем'єр-ліги між футбольними клубами «Динамо» і «Маріуполь», і його заяви, за словами ведучої, «варто читати з точністю до навпаки».

«Бо тому, хто вчинив злочин проти людяності 2015-го року, ніщо не заважає повторити його знову», – сказала телеведуча.

Як повідомляє видання, 20 серпня віце-президент «Динамо» Андрій Мадзяновський заявив, що «Динамо» не поїде до Маріуполя на матч з місцевим ФК через небезпечну ситуацію в місті. При цьому, як зазначено, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс взагалі виступив проти проведення будь-яких матчів української прем’єр-ліги в Маріуполі.

«Масовану підтримку позиції щодо небезпеки проводити матчі в Маріуполі підтримав і телеканал "1+1", співвласником якого є пан Суркіс. Аби обґрунтувати ці побоювання в сюжеті "ТСН. Тиждень" були показані вищезазначені старі фото обстрілу міста, – пише «Українська правда».

За повідомленням видання, глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що відмова команди «Динамо-Київ» грати у Маріуполі є «ударом нижче пояса» для маріупольців.

 

Нагадаємо, 18 серпня о 19:00 в ефірі програми «Сегодня» на телеканалі «Україна» вийшов сюжет «ТСН вражає. Что патриоты 1+1 делают ВКонтакте?», у якому йдеться про активність каналу «1+1» у російських соціальних мережах і про «антидержавну позицію» «1+1». «1+1» звинувачує «Україну» в брехні та розглядає можливість судового позову.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY